VVD: meer inwoners betekent meer voorzieningen

Foto: Pixabay

Hoeveel inwoners heeft de gemeente Wijchen? Geen quizvraag, maar een vraag die de VVD stelt aan het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding is de gedachte dat bevolkingsgroei mogelijk tot investeringen in voorzieningen leidt.

VVD-raadslid Wessel Krale. Foto: WIjchense VVD

“Door grote woningbouwprojecten als de Huurlingsedam, Wijchen-West, TKWM en de woningbouwontwikkelingen in de kernen van Wijchen, zal de gemeente Wijchen meer inwoners krijgen dan nu het geval is”, zegt VVD-raadslid Wessel Krale. “Meer inwoners betekent meer gebruik van de in Wijchen aanwezige maatschappelijke voorzieningen, zoals scholen, wegen, sportaccommodaties, speeltuinen, parken, centrumgebieden, toezicht en handhaving.”

Investeringen

De VVD-fractie wil daarom van B en W weten hoeveel inwoners de gemeente nu telt en welke bevolkingsgroei wordt verwacht tot 2050. Ook wil Krale weten voor welke voorzieningen investeringen worden voorzien als gevolg van de noodzakelijke uitbreiding van voorzieningen door de bevolkingsgroei.

Toename

Volgens de website allecijfers.nl telde gemeente Wijchen op 1 januari 2021 41.261 inwoners (hierbij is uitgegaan van het aantal personen dat op 1 januari in het bevolkingsregister is vastgelegd). Dat betekent sinds 1995 een toename van 5255 inwoners (15 procent).

 

Bron: allecijfers.nl

 

 

 

 

 

 

Bron: allecijfers.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen