Wie is Izzy de ijsbeer kwijt?

Foto: NS

Het is deze week de Week van de Verloren Knuffel, een initiatief van de NS. Een van de knuffels die nog ligt te wachten om opgehaald te worden is Izzy de ijsbeer, die afgelopen zomer gevonden werd op het NS-station in Wijchen.

Dit jaar zijn er tot nu toe ruim 120 knuffels gevonden op de stations of in de treinen. Tijdens de Week van de Verloren Knuffel, die tot en met vrijdag 17 december duurt, hoopt NS alle knuffels weer met hun baasjes te herenigen. Op InstagramTwitter en Facebook wordt aandacht gevraagd voor de knuffeldieren. De NS hoopt dat mensen meehelpen door de foto’s te delen of te reageren onder de berichten op de socialmediakanalen.

Top 5

Dit jaar zijn er zo’n 40.000 voorwerpen op de stations of in treinen gevonden. Vorig jaar waren het er ongeveer 30.000. Tijdens de zevende editie van de #Weekvandeverlorenknuffel wil NS reizigers informeren over wat te doen bij verlies van een eigendom. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar is de eerste 5 dagen het grootst.

De top 5 verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen van de NS bestaat uit:

  1. sleutels
  2. gsm (mobiele telefoon)
  3. tassen
  4. brillen
  5. earpods en lege cases

Elektrische grasmaaier

De meest opmerkelijke voorwerpen die gevonden werden: een elektrische grasmaaier, grote Samsung-televisie en een blindegeleidestok. Opmerkelijk was dit jaar ook de proeve van het regeerakkoord die in de trein is gevonden. De vinder bracht deze echter niet naar het bureau voor gevonden voorwerpen.

Melding

Als een reiziger iets verliest op het station of in de trein dan is het volgens NS belangrijk om daar direct online een melding van te maken en het onlineformulier zo volledig mogelijk in te vullen. NS-medewerkers proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden voorwerpen te koppelen.

Binnen 5 dagen zijn verloren spullen kosteloos op te halen bij de OV Service & Tickets winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Vanuit hier stuurt de NS – tegen een vergoeding – het voorwerp per post op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen