Piets weerbericht: Komende week winterse week

Foto:

Het wordt de komende week voor de kerst een winterse week met overdag een paar graden boven nul en in de nachten een paar graden onder nul tot mogelijk de matige vorst van -5 of -6 graden. Een week ook met kans op gladheid en autoruiten krabben.

Maandag veel zon, de meeste zon in het oosten en noorden. Overdag 4 tot 7 graden. Een zwakke tot matige in de uit oostelijke richtingen. In de avond en nacht vrij helder weer met lichte of mogelijk matige vorst van +1 tot -5 graden in het zuidwesten. De laagste temperaturen in het noorden en oosten met daar kans op mist. Verkeerswaarschuwing: kans op gladheid en mist.

Zonnig

Dinsdag flink wat zon. In het noorden meer bewolking. Temperaturen van tussen +1 tot +4 graten. In de nacht 0 tot -5 graden. Een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. Woensdag in het zuiden vrij zonnig weer. Elders ook zon, maar geleidelijk meer bewolking. In het noorden misschien een buitje. In de nacht +1 tot -5 graden. Donderdag veel bewolking en kans op een buitje met overdag +1 tot +4 graden. Vrijdag bewolkt weer met regen en kans op natte sneeuw.

Kerstavond en kerst

Kerstavond en kerstnacht kans op buien met (natte) sneeuw en in de nacht  0 of -1 graden. Kortom weer voor de kerstsfeer. Zaterdag, eerste kerstdag: bewolking met kans op wat regen of natte sneeuw. Overdag temperaturen rond 3 graden. Een matige meest zuidoostenwind. In de avond en nacht ook buitjes met kans op sneeuw en temperaturen rond 0 of -1 graden.

Zondag, tweede kerstdag: veel bewolking, her en der zon, buien en buitjes en misschien kans op (natte) sneeuw. Overdag 2 of 3 graden en een matige wind uit oost tot zuidoost. Na de kerstdagen kans op sneeuw!

Piet Paulusma
Bron: weeronline.nl

Reacties

Cookieinstellingen