Vloerconstructie in de bibliotheek wordt aangepakt

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Half januari wordt begonnen met het verstevigen van de vloerconstructie in de Bibliotheek Wijchen. Begin dit jaar bleek bij controle van de vloer van de eerste verdieping dat die niet voldoet aan aangescherpte veiligheidseisen uit 2019.

Bij de controle bleek dat de verbinding tussen de vloerplaten van gewapend beton niet dik genoeg is. Er zijn toen tijdelijke maatregelen getroffen om het risico op scheurvorming of het wijken van de constructie te voorkomen.

Overlast

Op 10 januari wordt begonnen met een definitieve oplossing voor het probleem. De werkzaamheden zullen duren tot en met 6 februari. Omdat dat veel overlast geeft kent de bibliotheek in die periode een beperkte dienstverlening.

Aangepaste dienstverlening

Tijdens de werkzaamheden in de Bibliotheek Wijchen gaan alle activiteiten door, evenals het lenen van boeken. Ook kunnen de boeken worden ingeleverd of gereserveerde boeken worden opgehaald tijdens de openingstijden van ’t Mozaïek. De leestafel en de kranten zijn in die periode beschikbaar. Een volledig overzicht van de aangepast dienstverlening is te lezen op de site van de bibliotheek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen