‘Ik leer veel van de ervaren spelers bij NEC’

Nils Rossen (r) en Guus Gertsen tijdens een interview in Spanje
Foto: still uit video Facebookpagina NEC

NEC heeft het trainingskamp in Spanje afgebroken wegens het risico op coronabesmetting. Donderdagavond is de Nijmeegse eredivisieclub teruggevlogen naar Nederland. Dat betekent ook dat Wijchenaar Nils Rossen (17) eerder thuiskomt dan verwacht en gehoopt.

Rossen vindt het top dat hij erbij mocht zijn op het trainingskamp van NEC. ‘Je kunt veel leren van de ervaren spelers en dat is voor mij het belangrijkste’, zegt hij in een interview op de Facebookpagina van NEC.

De jonge Wijchenaar steekt met name veel op van routiner Lasse Schöne, ook omdat de Deen op dezelfde positie als Rossen speelt.

Trotse ouders

Rossen was voor het eerst met de selectie mee naar een trainingskamp van NEC en was samen met de 18-jarige Guus Gertsen uit Bemmel de enige jeugdspeler in de groep. Rossen steekt met name van de oudere, geroutineerde spelers veel op. Hij belde regelmatig met zijn trotse ouders en zus in Wijchen om te vertellen hoe het gaat.

V.V. Alverna

De pas 17-jarige Rossen tekende onlangs een profcontract bij NEC. Voordat hij de overstap maakte naar de Voetbalacademie van NEC, speelde hij voor V.V. Alverna. Dit jaar komt de middenvelder uit voor het O21-team bij NEC.

Reacties

Cookieinstellingen