Voldoende plek GGD Gelderland-Zuid voor vaccinatie  

Foto: Pixabay

GGD Gelderland-Zuid heeft voldoende plek om snel een boosterprik te halen.  Na de opschaling kunnen mensen die een vaccinatie willen hebben in de regio nu terecht op 6 locaties, waaronder de Havenweg 4 in Wijchen.

Alle 18-plussers kunnen sinds deze week een afspraak voor de boosterprik maken. Tenminste als zij langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd en de afgelopen 3 maanden geen corona hebben gehad.

Verspreiding

Arts infectieziektebestrijding Marloes Mattijssen: “De omikronvariant lijkt minder ziekmakend dan de deltavariant maar is wel veel besmettelijker. In Nederland zijn er nu weer strenge maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Want als er heel veel mensen ziek worden, komen er toch ook weer veel mensen in het ziekenhuis. Met een booster ben je beter beschermd tegen corona, ook tegen de omikronvariant. Hierdoor kan het virus zich minder goed verspreiden. Als minder mensen besmet raken met het virus, leidt dat ook tot minder opnames in het ziekenhuis.”

Met een booster ben je beter beschermd tegen corona, ook tegen de omikronvariant

Opschaling

GGD Gelderland-Zuid stond half december voor een grote uitdaging om de boostercampagne te versnellen. Dit was belangrijk omdat de boosterprik extra bescherming geeft tegen de snel opkomende omikronvariant van het coronavirus. Deze opschaling is gelukt: inwoners kunnen op dit moment voor een vaccinatie terecht in Wijchen, Culemborg, Nijmegen (De Biezen en Jan Massinkhal), Tiel en Zaltbommel.

Afspraak maken

De GGD vraagt iedereen van 18 jaar en ouder om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Deze weken zijn de tijdelijke extra vaccinatielocaties nog open dus er is veel ruimte. Een afspraak maken kan via https://coronavaccinatie-afspraak.nl.

Iedereen van 60 jaar of ouder die geen online afspraak kan maken, mag ook bellen met het landelijke nummer 0800 -7070. Ook de net 18-jarigen, geboren in 2004, mogen dit nummer bellen voor een afspraak of online een afspraak maken.

Reacties

Cookieinstellingen