Landelijke campagne voor heropening van alle winkels

Foto: PxHere

Er komt een landelijke campagne om het kabinet ervan te overtuigen dat ook de circa 56.000 niet-essentiële winkels veilig open kunnen. Organisaties als InRetail, het Vakcentrum en de Raad Nederlandse Detailhandel willen dat winkels na morgen, vrijdag, van het slot gaan.

Niet-essentiële winkels zijn vanwege het rondwarende coronavirus momenteel gesloten, maar dat is volgens de organisaties onnodig omdat winkelen volgens hen veilig kan met inachtneming van maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand. Als de situatie erom vraagt, kan met een maximering van het aantal bezoekers per winkel gewerkt worden, zo klinkt het.

Massaal

In de aanloop naar de persconferentie van morgen doen winkels volgens de organisaties massaal mee aan de campagne. Met posters op winkelruiten en onder meer berichten op sociale media laten de ondernemers van zich horen: ‘Iedereen wil weer terug naar het normale leven. Consumenten willen zelf weer de regie hebben over waar en wanneer ze de aankopen doen’, aldus de winkelbranche.

 

Reacties

Cookieinstellingen