Bergharen krijgt na jaren weer een supermarkt

Vincent Veltmaat voor het pand aan de Molenweg waar de oude buurtsuper zat en de nieuwe moet komen.
Vincent Veltmaat voor het pand aan de Molenweg waar de oude buurtsuper zat en de nieuwe moet komen.
Foto: Vincent Veltmaat

Bergharen krijgt begin volgend jaar weer een supermarkt nadat de buurtsuper een kleine 2 jaar geleden de deuren sloot. Initiatiefnemer is Vincent Veltmaat die hiervoor de stichting Blije Bikkels heeft opgericht.

Veltmaat wil van de supermarkt aan de Molenstraat in Bergharen ook een ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners maken. De supermarkt krijgt een lunchroom en een eigen bakkerij met leerwerkplekken en dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Blije Bikkels

Om de plannen te realiseren richtte Veltmaat de stichting Blije Bikkels op, die de supermarkt gaat exploiteren. ‘Stichting Blije Bikkels richt zich op de maatschappelijke en sociale participatie waarbij actief meedoen in de maatschappij een positief effect heeft op het welzijn van onze cliëntmedewerkers’, zo is op de site van de stichting te lezen.

In het bestuur van stichting Blije Bikkels zitten naast Veltmaat, die uit de bakkerij- en supermarktbranche komt, Henk van de Broek, voormalig directeur van Pluryn, en Sabine Wieland, manager in de gezondheidszorg.

Financiering

De financiering om het project te realiseren, moet komen uit subsidies. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Wijchen, de provincie Gelderland en stichting Driestroom, waarvan de cliënten in de bakkerij en lunchroom komen te werken.

Het plan is om, als de financiën rond zijn, in de zomerperiode het beoogde pand aan de Molenweg te gaan verbouwen. In het eerste kwartaal van 2023 zou de nieuwe supermarkt/ontmoetingsplek dan open kunnen.

Informatiemiddag

Stichting Blije Bikkels houdt morgen, vrijdag 21 januari, samen met De Leefbaarheidsalliantie van provincie Gelderland, een informatiemiddag voor inwoners van Bergharen en andere belangstellenden. Zij zijn welkom tussen 15.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats van de voormalige buurtsuper aan de Molenweg 21a in Bergharen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen