Twee nieuwe luiercontainers in Wijchen geplaatst

De nieuwe luiercontainers in Wijchen
De nieuwe luiercontainers in Wijchen
Foto: Gemeente Wijchen

De gemeente heeft deze week 2 extra luiercontainers in Wijchen geplaatst: aan de Lepelaarstraat en bij winkelcentrum Zuiderpoort.

Sinds 1 november haalt Dar luiers en incontinentiemateriaal gratis gescheiden op. Dit afval kan gratis in luiercontainers worden gestopt. Er wordt volgens de gemeente al veel gebruikgemaakt van luierzakken waarin de luiers verzameld kunnen worden om vervolgens in een container te deponeren.

Er zijn met de 2 nieuwe luiercontainers nu 11 locaties in de gemeente Wijchen waar luiermateriaal ingeleverd kan worden; in Wijchen zelf zijn er nu 6:

Bron: Dar

Afvalpas

Wie de luierzakken in de container wil stoppen, heeft een afvalpas nodig, die per huishouden wordt uitgereikt. Dit is dezelfde pas die gebruikt wordt voor het openen van de ondergrondse restafvalcontainer en voor een bezoek aan de milieustraat. Voor de luiercontainer moet apart toegang via de website of via telefoonnummer 024-3716000 worden gevraagd.

In de praktijk blijken veel zakken nog vaak naast de luiercontainers gezet te worden, met alle nadelige gevolgen: de losstaande zaken ogen rommelig, ruiken niet fris en trekken ongedierte aan. Vaak betekent een luierzak naast de container niet dat de container vol is, maar dat de mensen geen pasje hebben of geen toegang hebben gevraagd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen