Extra woningbouw in Alverna met CPO-initiatief

Foto: Pixabay

Alverna krijgt er de komende jaren een klein buurtje van 6 tot 10 woningen bij. De woningen komen te staan op de hoek van de Hoogbroekseweg en Heikampseweg. Minimaal de helft zal bestaan uit betaalbare woningen voor starters en doorstromers.

De aanleg van het buurtje is een initiatief van een aantal inwoners. Het college van de gemeente Wijchen wil eraan meewerken en gaat een perceel aan de initiatiefnemers verkopen.

Foto: Google Maps

Starters en doorstromers

De initiatiefnemers hebben zich verenigd in CPO Hoogbroek, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap dat gezamenlijk opdrachten geeft voor ontwerp en ontwikkeling van hun woningen. Kees Theunissen van de CPO-vereniging: “Onze leden zijn starters die niet aan een betaalbare woning kunnen komen en doorstromers die toe zijn aan een volgende stap op de woningmarkt.”

Passend voor Alverna

Theunissen vertelt dat de vereniging het plan graag eerst had voorgelegd aan de inwoners van Alverna en samen met de gemeente een informatiebijeenkomst had gehouden. “Maar dat is door corona helaas niet mogelijk. We zijn blij met de medewerking van het college en gaan iets bouwen dat aansluit bij de omgeving en het karakter van Alverna.’

Nieuwbouw met meerwaarde

Geert Gerrits, wethouder wonen: “Dit is het zevende CPO-initiatief in korte tijd. En ook dit plan sluit mooi aan op de woonvisie en woonopgaven van onze gemeente. We letten scherp op de kwaliteit en op het behalen van de gemeentelijke woonopgaven. Met minimaal 50 procent betaalbare woningen zitten de initiatiefnemers op de juiste koers. En het plan draagt bij aan de vitaliteit en leefbaarheid van deze kern. Daar gaat het om.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen