Nieuwe woonwijk Tuin van Woezik is klaar

Het planten van de zwarte berk: . (v.l.n.r.) Bram Klomps, Geert Gerrits en Gijs Takkenkamp
Het planten van de zwarte berk: . (v.l.n.r.) Bram Klomps, Geert Gerrits en Gijs Takkenkamp
Foto: Gemeente Wijchen

De woonwijk ‘Tuin van Woezik’ in Wijchen is compleet. Met het planten van een zwarte berk aan de Hoefsetuin is Wijchen 19 koopwoningen en 9 woningen in het middenhuursegment rijker. De nieuwe wijk is duurzaam opgezet en bij het ontwerpen is ook rekening gehouden met de natuur.

De zwarte berk werd geplant door wethouder Geert Gerrits, Gijs Takkenkamp van Ter Steege Bouw Vastgoed en Bram Klomps van Klomps Bouwbedrijf. Geert Gerrits, wethouder wonen: “Tuin van Woezik is een duurzame wijk. De huizen hier produceren meer energie dan dat ze verbruiken. Dat komt door de zonnepanelen, warmtepompen en goede isolatie die erin verwerkt zijn. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Dus hebben we daar bij de aanbesteding goed op gelet.”

Natuur

De duurzame en natuurvriendelijke wijk Tuin van Woezik. Naast de 19 koopwoningen zijn er 9 huurwoningen (in grijs). Foto: Google Maps/Brochure Fijn leven

Ook is bij het ontwerpen van de wijk rekening gehouden met de natuur. De woningen zijn voorzien van nestkasten en overnachtingsmogelijkheden voor de gierzwaluw, huismus en vleermuis.

Deelauto

In de nieuwe wijk doet de gemeente een proef met twee deelauto’s. Gerrits: “Hierdoor hebben we minder parkeerplaatsen nodig en is er meer ruimte voor groen.’ Wijkbewoners kunnen hier via een abonnement gebruikmaken van de auto’s.” De proef met deelmobiliteit duurt 5 jaar. Over 2 jaar is er een tussentijdse evaluatie. Dan zal blijken of dit concept aanslaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen