Fijne Valentijnsdag vandaag!

Foto: Pixabay

Oeps! Toch niet vergeten dat het vandaag Valentijnsdag is? Er is nog tijd om iets te kopen bij uw lokale ondernemer. Bijvoorbeeld een bloemetje. Met meer dan 300 verschillende soorten rozen, is het nog altijd de populairste bloemensoort ter wereld.

Er zullen vast nog wel bloemen te koop zijn, want op Schiphol is in een paar dagen tijd bijna 4000 ton bloemen ingevlogen, zo meldt luchtvaart.nieuws.nl. De meeste bloemen komen uit Colombia, Ecuador, Ethiopië en Kenia. De bloemen zijn via nabijgelegen veilingen naar de eindgebruiker in Nederland en daarbuiten verspreid.

Speciale doos

Nieuw dit jaar is de verpakking: er is een speciale doos bedacht die beter stapelbaar is aan boord van vliegtuigen. “Vaak zijn er verschillende formaten dozen waar de bloemen in vervoerd worden. Wanneer de dozen allemaal hetzelfde formaat hebben, is dat makkelijker en beter te stapelen en passen er per vlucht meer bloemen aan boord”, zegt Roos Bakker, Cargo Partnerships Director bij Amsterdam Airport Schiphol, op de site van luchtvaart.nieuws.nl.

Een fijne Valentijnsdag gewenst!

Reacties

Cookieinstellingen