Subsidie voor De Blije Dries; bestuur stapt op

Foto: Google Maps

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten speeltuin De Blije Dries een subsidie toe te kennen van 40.000 euro. Het college doet dit omdat het van mening is dat deze recreatieplek in het buitengebied moet blijven bestaan. Het huidige bestuur van de speeltuin stapt per 1 juli op omdat zijn taak erop zit.

Wethouder Nick Derks: “De Blije Dries is voor veel inwoners van Wijchen een belangrijke recreatieplek. Niet voor niets bestaat de speeltuin als 60 jaar. Ook ik heb er als kind veel gespeeld en heb er erg goede herinneringen aan.”

Het huidige bestuur van Stichting Speeltuin De Blije Dries geeft bij monde van Peter Cornelissen aan dat zijn taak erop zit. “De reorganisatie van de speeltuin is afgerond; De Blije Dries biedt alle mogelijkheden voor een gezonde toekomst.”

Meer inkomsten

In een artikel in de Gelderlander zegt Cornelissen echter dat het bestuur opstapt omdat de gemeente geen vergunning geeft voor uitbreiding van het horecagedeelte op het terrein. Volgens Cornelissen heeft de speeltuin meer inkomsten nodig omdat de verzekeringen duurder worden en het onderhoud van de gebouwen steeds meer geld kost, zo zegt hij in het dagblad.

Binnenspeeltuin

De stichting heeft 5 jaar geleden al een plan ingediend voor uitbreiding van de horeca en de bouw van een binnenspeeltuin, maar de gemeente werkt hier niet aan mee en geeft een subsidie van 40.000 euro. Volgens Cornelissen wil de speeltuin geen subsidie maar onafhankelijk blijven en zelf inkomsten genereren; na 5 jaar vechten is de motivatie weg, zo staat in het artikel.

Wethouder Nick Derks zegt in de krant dat de gemeente een volledige horecavergunning niet ziet zitten omdat dan de mogelijkheid bestaat feesten te geven. De gemeente vindt dat niet gepast in het groene buitengebied. Evenmin als een overdekte speeltuin.

Bestemmingsplannen

De gemeente en het huidige bestuur van De Blije Dries hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar uitbreiding van de horecavoorziening en de speeltuin. Vanwege de geldende bestemmingsplannen in dit buitengebied is uitbreiding volgens het college niet mogelijk. Ook is er gekeken naar andere locaties om de voorzieningen uit te breiden. Vanwege financiële en juridische redenen is ook dit geen optie.

Onderhoud

De gemeente gaat met het nieuwe bestuur van De Blije Dries in overleg in welke mate onderhoud aan de speeltuin (speeltoestellen, speeltuin, groen en gebouwen) gedaan gaat worden. Een en ander zal verrekend worden met de toegezegde subsidie van 40.000 euro.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen