Belangrijke stap laatste 220 woningen Huurlingsedam

De ondertekening met (v.l.n.r.) John van Wanrooij, wethouder  Loermans, gedeputeerde Kerris en Lambèr Hendriks
De ondertekening met (v.l.n.r.) John van Wanrooij, wethouder Loermans, gedeputeerde Kerris en Lambèr Hendriks
Foto: Wim Roefs

De laatste 220 woningen in de Huurlingsedam kunnen worden gebouwd. Hiervoor tekenden gemeente Wijchen en de ontwikkelcombinatie VOF Huurlingsedam vandaag, woensdag 9 maart, een samenwerkingsovereenkomst.

Bij het ondertekenen waren Gelders gedeputeerde Peter Kerris en Ronald Leushuis, bestuurder van woningcorporatie Talis, aanwezig. De provincie besloot dat Wijchen de aankomende jaren 870 extra woningen kan bouwen, boven op de reeds geplande woningen. Hiervan komen er 220 woningen in Huurlingsdam, de resterende 650 woningen komen in Wijchen-West. Beide wijken kunnen nu helemaal afgebouwd worden.

Tempo

Geert Gerrits, wethouder Wonen, is blij met dit moment. “We hebben Huurlingsedam en Wijchen-West bij de provincie onder de aandacht gebracht. Omdat we hier echt tempo willen en kunnen maken. Dat is ook nodig want het woningtekort is groot. Ik ben heel blij met het besluit van de provincie. Met het tekenen van de overeenkomst voegen we de daad bij het woord en kunnen we aan de slag met de 220 woningen voor fase 4 in Huurlingsedam.”

Gedeputeerde

Ook de plannen voor Wijchen-West zijn volop in voorbereiding. Gedeputeerde Kerris: “In de strijd tegen de wooncrisis staat de provincie zij aan zij met gemeenten die de bouw van betaalbare woningen willen versnellen. Het is goed nieuws voor woningzoekenden dat de Huurlingsedam nu verder wordt ontwikkeld.”

Wijk voor iedereen

In fase 4 in Huurlingsedam komen verschillende woningen; 60 procent bestaat uit een mix van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en koopwoningen onder de gemiddelde woningprijs. De overige 40 procent van de woningen wordt als vrijesectorkoopwoningen verkocht.

Gerrits: “Vooral de sociale koopwoningen van 180.000 en 200.000 euro zijn bijzonder om te noemen. Hiermee krijgen ook (koop-)starters op de woningmarkt meer kans.”

Gedifferentieerde wijken

‘Wij bouwen graag mee aan deze gedifferentieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt” aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis. “Er is een grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Wijchen. Kansen om deze woningen te bouwen in Wijchen blijven we benutten.”

Zie ook:
Wijchen krijgt groen licht voor 870 extra woningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen