Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto:

Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In enkele stembureaus in Wijchen kan al op maandag 14 en dinsdag 15 maart worden gestemd. In de aanloop naar deze verkiezingen stelt wijchen.nieuws.nl de 7 lijsttrekkers van de deelnemende partijen 7 vragen. Elke dag dag leest u de antwoorden van een lijsttrekker.

 

1. Welke 3 thema’s zullen de komende jaren spelen in Wijchen?

1. Oorlog in Europa. Gezien de huidige ontwikkeling en situatie kan dit nog weleens een groot probleem worden in Wijchen, denk alleen maar eens aan het plaatsen van vluchtelingen.

2. Woningbouw en woningtekorten. Starters, senioren, nieuwe Wijchenaren. Waar moeten ze naartoe?

3. Energie, wat gaat er gebeuren met de pan uitrijzende energieprijzen? Hoe gaan we dit oplossen?

 

2. Wat is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor uw partij als thema de belangrijkste inzet?

“De fractie van Wijchen Lokaal wil de ambtelijke samenwerking met Druten ( Werkorganisatie Druten Wijchen) opheffen. Deze geldverslindende samenwerking is van nul en generlei waarde voor onze gemeente. Wijchen is goed in staat om onze eigen plantsoenen te schoffelen en het Huis van de Gemeente met onze eigen ambtenaren te bezetten. Wijchen moet Drutenvrij.”

 

3. In 2020 is een fusie met de gemeente Druten niet doorgegaan omdat er bij de bevolking te weinig draagvlak voor was. Moet Wijchen in de komende jaren nieuwe pogingen voor een samengaan ondernemen en zo ja, met welke gemeente?

“Absoluut niet. Zoiets duurt jaren aan voorbereiding en heeft geen enkele toegevoegde waarde voor Wijchen.”

 

Leo Herms

4. Klimaatadaptatie en biodiversiteit zijn thema’s die steeds meer een rol spelen, ook politiek. Uw reactie op de stelling:

Natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen en inrichten wordt leidend voor alle vergunningen, transacties, en aanbestedingen binnen de gemeente.

“Gekkenwerk, alleen al door het nijpend tekort aan woningen zullen hierdoor gigantische vertragingen ontstaan in de bouw en verdere ontwikkelingen op gebied van infrastructuur enzovoort.”

 

5. Er is een kloof tussen de politiek en de burger. Zeker de landelijke politiek staat ver van de burger af. Maar ook op gemeentelijk niveau is dat merkbaar. Hoe wilt uw partij die kloof dichten?

 

6. Even wat persoonlijke vragen. Waarom wilt u lijsttrekker zijn van uw partij en wie is voor u als politicus een voorbeeld?

“Mijn fractie vond dat ik er het beste geschikt voor was, en ik deelde die mening. Ik wilde Wijchen op de kaart zetten. En dat is ook gelukt.

Mijn voorbeeld? Geert Wilders. Die heeft nog nooit gelogen, hoeft nooit excuses te maken en kan zich feilloos alles herinneren.”

 

7. Tot slot: wat wilt u de kiezers nog meegeven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen?

“Ga stemmen. Bij twijfel, stem Wijchen Lokaal. En anders, ook Wijchen Lokaal.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen