‘Ommetjes in Wijchen’ bestaan uit negen wandelroutes

Foto:

Stichting Wijchen Gezond en Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord hebben een aantal wandelroutes uitgezet in Wijchen. Het gaat om 9 wandelroutes van 3 tot 6 kilometer. De deelnemer kan zelf de lengte van de route samenstellen.

De routes zijn samengesteld door vrijwilligers van de stichting en de leefbaarheidsgroep.

Route samenstellen

Bij de ‘ommetjes’ kan op verschillende punten van een route worden overgestapt naar een andere route. Daardoor kan de deelnemer de lengte van de route samenstellen. De routes zijn gemarkeerd met stickers op lantaarnpalen en paaltjes en hebben ieder een eigen kleur. De routes zijn in beide richtingen te lopen.

Wandelboekje

Bij de VVV/ T.I.P. in het kasteel van Wijchen en de wijkcentra is gratis een wandelboekje te halen met alle ommetjes, voorzien van routekaartjes en wetenswaardigheden. Via QR-codes komt men bij de betreffende website en is de route te downloaden via Google Maps, zodat de route digitaal gevolgd kan worden. Onderweg staan informatieborden waar eveneens alle routes en QR-codes op staan.

Op de website van Wijchen Gezond staan alle routes. Per route is de informatie te bekijken of de digitale kaart op Google Maps of een bestand voor een eigen tracker te downloaden.

Gezond leven

Wijchen Gezond is een burgerinitiatief dat met allerlei activiteiten aandacht geeft aan gezondheid. De bedoeling is inwoners van Wijchen bewuster te maken van gezond leven in de breedste zin: gezondheid bevorderen met aandacht voor voeding, beweging, zelfreflectie, zingeving en verbinding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen