Solidariteitsbijeenkomst voor Kasteel Wijchen

Burgemeester Marijke van Beek
Burgemeester Marijke van Beek
Foto: still uit video gemeente Wijchen

Burgemeester Marijke van Beek nodigt alle inwoners van gemeente Wijchen uit om dinsdagavond 15 maart om 20.00 uur samen te komen voor Kasteel Wijchen. De uitnodiging gaat in het bijzonder uit naar mensen uit Oekraïne, die wonen in de gemeente of de afgelopen dagen hier zijn opgevangen.

Het Kasteel wordt dinsdagavond verlicht in de kleuren blauw en geel. Om 20.00 uur wordt de vlag van Oekraïne gehesen. Na 1 minuut stilte zal het Oekraïense volkslied klinken. De scouting en Atletiekvereniging Wijchen gaan deze ceremonie begeleiden.

Betrokkenheid

De afgelopen weken heeft gemeente Wijchen veel reacties binnengekregen van inwoners die willen helpen, zegt Van Beek. “Als burgemeester ben ik niet alleen onder de indruk van de grote betrokkenheid, maar het is hartverwarmend hoe Wijchen opstaat en hulp wil bieden. Dit is de kracht van Wijchen. Daarom nodig ik iedereen graag uit om samen stil te staan bij de gebeurtenissen en onze solidariteit te uiten met de bevolking van Oekraïne.”

Het is hartverwarmend hoe Wijchen opstaat en hulp wil bieden

De gemeente zelf heeft, in samenspraak met de veiligheidsregio Gelderland-Zuid, achter de schermen veel stappen gezet en voorbereid, zo vertelt Van Beek. Zo is onderzoek gedaan naar (nood)opvanglocaties, werken medewerkers van de Werkorganisatie Druten Wijchen mee aan de eerste opvanglocatie in Beuningen en koppelt de gemeente mensen, initiatieven en hulporganisaties aan elkaar.

“Binnen onze werkorganisatie hebben we een actiecentrum ingericht. We bekijken goe we de ‘kracht van Wijchen’ nog meer vorm en inhoud kunnen geven. Deze week ga ik in gesprek met bekende Wijchense organisaties, waaronder de kerken.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen