Leerlingen Sint Jan Baptist zamelen elektronisch afval in

Wethouder Loermans (r) levert enkele oude elektronische spullen in bij leerlingen van Sint Jan Baptist.
Wethouder Loermans (r) levert enkele oude elektronische spullen in bij leerlingen van Sint Jan Baptist.
Foto: Gemeente Wijchen

Basisschool Sint Jan Baptist in Batenburg doet met 19 andere basisscholen uit de Dar-regio mee aan de E-waste Race. Wethouder Paul Loermans gaf deze week op de school de aftrap.

Alle scholen gaan tot en met donderdag 7 april 4 weken lang de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit hun buurt op te halen, zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De helft van het Nederlandse e-waste wordt niet ingezameld. Oude laptops en kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Er zitten vaak waardevolle en herbruikbare materialen in. Van sommige apparaten kan maar tot 95 procent van de onderdelen hergebruikt worden.

Gratis ophalen

De E-waste Race is een initiatief van Dar samen met Road2Work@Dar en Wecycle.  Wie in de buurt woont van een van de deelnemende scholen, kan tot en met donderdag 7 april gratis klein elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij, zoals een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

Schoolreis

Wie e-waste heeft kan dit online aanmelden op de website www.ewasterace.nl. Als dank voor het inleveren van e-waste krijgt men kortingscodes voor duurzame producten. In de gemeente Wijchen doet basisschool Sint Jan Baptist in Batenburg mee. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een schoolreis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen