Coronasteun voor dorpshuis de Mijlpaal in Hernen

Dorpshuis de Mijlpaal in Hernen
Dorpshuis de Mijlpaal in Hernen
Foto: Google Maps

Dorpshuis de Mijlpaal in Hernen krijgt van de gemeente een eenmalige subsidie van ruim 7500 euro als coronasteun. Stichting Ontmoetingscentrum Hernen-Leur heeft vorig jaar voor eigen rekening intern al verbouwd; als gevolg hiervan en door de coronamaatregelen moest het dorpshuis de deuren lang sluiten.

De Mijlpaal wordt op termijn duurzaam verbouwd tot of vervangen door een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). Dit duurt 5 tot 10 jaar. De gemeente trekt daar 4 miljoen euro voor uit.

Eigen kosten

Vooruitlopend op die grote verbouwing heeft de stichting alvast de bestaande accommodatie op eigen kosten opgeknapt; voor ruim 25.000 euro werd de bar aangepakt en kwamen er geluiddempende panelen. De stichting ontving in de afgelopen 2 jaar slechts 1466 euro coronasteun. Volgens de gemeente was de stichting ondanks de lange sluiting te bescheiden om een beroep op de gemeente te doen voor financiële steun.

Gemeenteraad

De gemeenteraad besloot in februari Stichting MFA Batenburg 9000 euro coronasteun te geven; het college van burgemeester en wethouders vraagt de raad nu om in navolging daarvan de Mijlpaal 7534 euro steun te geven.  Het college vindt wel dat de stichting de komende 5 jaar moet blijven sparen omdat de renovatiereserve van 75.000 euro voor de inrichting van de nieuwe MFA onvoldoende is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen