Hockeymannen revancheren zich tegen Oirschot

Met de twee winstpartijen in de afgelopen weken lijken de hockeymannen van Wijchen in een goede vorm te zitten. In de thuiswedstrijd tegen Oirschot afgelopen zondag nam de thuisploeg met 7-2 revanche voor de nederlaag in de eerste competitiehelft.

In Oirschot verloren de Wijchenaren indertijd nipt met 3-2 na omstreden beslissingen van de scheidsrechters.

Aanval

In Wijchen zette het thuisteam direct de toon en ging vol in de aanval. Dat resulteerde al snel in de 1-0 van Daniël Duijzer die de keeper van Oirschot door de benen passeerde. Niet veel later wist middenvelder Luca Tony Faber de plank te treffen (2-0). In het tweede kwart liep Wijchen uit tot 3-0 via spits Tim de Groot, die ook daarna een uitstekende wedstrijd speelde.

Mooi hockey

De Oirschotters, die enkel met een hoge bal het de Wijchense formatie moeilijk konden maken, wisten ook nog tweemaal doel te treffen vóór het rustsignaal (3-2).

Wijchen-coach Paul Meijer was niet onder de indruk van de tegentreffers van Oirschot. Hij zag zijn team goed en mooi hockey spelen en peperde dat zijn spelers nog even in voor de tweede helft. Zijn vertrouwen bleek terecht.

Oppermachtig

In het derde kwart was Wijchen oppermachtig. Luuk van den Reek opende het spitsenbal (4-2) door met een harde slag de keeper te passeren. Niet veel later waren het spitsen Koen Schipper (5-2) en Tim de Groot (6-2) die de Oirschotse keeper passeerden. De eindstand werd in het vierde kwart bepaald door Koen Schipper die de 7-2 voor zijn rekening nam.

Keeper Loek Pelser, die vanuit de A-jeugd iedere week meetraint bij het eerste team, kreeg in deze wedstrijd ook speelminuten.