Nieuwe websites voor gemeente Wijchen

Foto: wijchen.nl

De gemeente Wijchen, Sociaal Wijkteam Wijchen en Werkorganisatie Druten Wijchen hebben hun website een nieuw uiterlijk gegeven.

Er is gekozen voor een nieuwe leverancier waardoor de websites een nieuw uiterlijk kregen en nieuwe mogelijkheden bieden.

Mobiel

Meer dan 50 procent van de inwoners en ondernemers in de gemeente Wijchen bezoekt de website van de gemeente op een mobiel apparaat. Bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Daarom heeft de gemeente Wijchen het uiterlijk van de nieuwe website zo aangepast dat de informatie ook op mobiele apparaten goed leesbaar is. Ook de mogelijkheden voor online afspraken maken of zaken regelen met de gemeente werken nu goed via een mobiel apparaat.

Toegankelijkheid

De gemeente Wijchen wil dat de website voor alle inwoners digitaal toegankelijk is.. Binnenkort toetst een onderzoeksbureau de nieuwe websites en komen de resultaten en een verbeterplan voor zaken die nog niet ‘toegankelijk’ genoeg zijn op de websites.

De 60 meestgelezen pagina’s van wijchen.nl zijn daarnaast eenvoudiger geschreven.

Toeristisch deel

Een nieuwe openingstijdenmodule zorgt ervoor dat inwoners meteen op de website zien of het Huis van de gemeente of het Sociaal Wijkteam fysiek open is en telefonisch bereikbaar is. Voor het toeristische gedeelte kunnen bezoekers tegenwoordig terecht op www.wijchenis.nl, waarvan de nieuwe website over een aantal dagen live gaat.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen