Jongerencafé over de toekomst van Wijchen

Foto: Pixabay

De jongeren van nu zijn de volwassenen van 2035. Een aantal zal dan niet meer in Wijchen wonen, een aantal wel. Hoe zit het dan met een woning vinden, werk, de leefomgeving?

Om jongeren de kans te geven hun wensen en behoeften in de toekomst aan te geven, houdt de gemeente Wijchen een Jongerencafé.

Bijeenkomst

De bijeenkomst op woensdag 6 april in grandcafé Meneer Smit in Wijchen is georganiseerd door en voor jongeren. Jongeren tussen 15 en 27 jaar zijn welkom om mee te praten over de toekomst en Wijchen in 2035. De bijeenkomst maakt deel uit van het project Wijchen2035, waarin wordt vooruitgekeken naar de ontwikkelingen en uitdagingen die Wijchen de komende jaren wachten op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken en de zorg.

Toekomstbeelden

Het programma begint om 19.30 uur en bestaat uit een quiz over de toekomst van Wijchen en het bekijken en bespreken van de toekomstbeelden van Wijchen.

Thema’s

Daarna gaan de jongeren in groepjes aan de slag met thema’s als wonen, werken, welzijn, duurzaamheid en leefomgeving. Na afloop worden de adviezen van de groepjes gepresenteerd aan alle deelnemers. Rond 21.30 uur is het programma afgelopen.

Aanmelden

Jongeren die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen