Kunsthuis opent nieuwe locatie naast Kasteel Wijchen

Alleen het bordje moet nog opgehangen worden.
Alleen het bordje moet nog opgehangen worden.
Foto: Kunsthuis

Het Kunsthuis opent op zaterdag 9 april zijn nieuwe locatie aan de Kasteellaan in Wijchen. Naast Kasteel Wijchen is in een monumentaal pand, beter bekend als ‘het Koetshuis’, een expositieruimte ingericht waar het Kunsthuis voortaan de tentoonstellingen zal houden.

Tot voor kort zat de expositieruimte enkele jaren in het voormalige gemeentehuis aan het Europaplein, dat wordt gesloopt in het kader van het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer.

KunstKringWijchen is blij met de nieuwe locatie waar het Kunsthuis zeker de komende 5 jaar kan blijven. Het monumentale pand heeft grote staldeuren en grote ramen met veel invallend licht.

Nieuwe verlichting

Van binnen is het een en ander opgeknapt een aangepast om de ruimte geschikt te maken voor exposities. De muren zijn helderwit geschilderd en de nieuwe ledverlichting zorgt dat de kunstwerken goed belicht zijn, waar ze ook staan of hangen. Dat hangen kan overal door het nieuwe ophangsysteem.

Doordat wanden de ruimte verdelen is er veel muur om werk aan te hangen en zijn er aparte gedeeltes met verschillende sfeer en oppervlakte. Door de indeling is het pand ook geschikt voor andere activiteiten.

Expositie

Op zaterdag 9 en zondag 10 april is het openingsweekeinde en zijn bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur welkom om het nieuwe Kunsthuis te bezichtigen en de eerste expositie daar, met werk van Trui Raaijmakers, te bekijken.

Zie ook:
Kunsthuis klaar voor verhuizing naar het Koetshuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen