Energietoeslag van 800 euro voor lage inkomens

Foto: Pixabay

Inwoners van Wijchen met een laag inkomen – 120 procent van de bijstandsnorm – krijgen een energietoeslag van 800 euro. De bij de gemeente bekende huishoudens die aan de criteria voldoen, krijgen deze week bericht. Zij ontvangen het geld uiterlijk op zaterdag 23 april op hun rekening.

De energietarieven zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Het Rijk heeft hiervoor middelen ter beschikking gesteld die via de gemeenten worden betaald. De energietoeslag komt boven op de verlaging van de energiebelasting voor alle huishoudens in Nederland.

Wethouder Nick Derks. Foto: Gemeente Wijchen

Tegemoetkoming

Wethouder Nick Derks: ‘Deze toeslag is een welkome tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen. Voor deze mensen rijzen de kosten echt de pan uit. Ik ben blij dat wij ze op deze manier een klein beetje vooruit kunnen helpen.”

Energieprijzen

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen en stijgen nog altijd. Het CBS schat dat een gemiddeld huishouden op basis van de energieprijzen van januari 86 procent meer betaalt dan afgelopen jaar.

Andere huishoudens

Huishoudens die niet bij de gemeente bekend zijn en ook aan de 120 procentnorm voldoen, kunnen vanaf maandag 25 april een aanvraag indienen via de website van de gemeente Wijchen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen