Fotograaf Bert de Turck toont verstilling in De Schakel

Dit stilleven is door Bert de Turck gemaakt in het Shakersdorp Pleasant Hill in Kentucky USA.
Foto: Bert de Turck

In De Schakel in Wijchen is de komende weken de expositie Stilte verbeeld te zien met werk van fotograaf Bert de Turck. De Turck noemt zichzelf de fotograaf van de verstilling.

In het werk van Bert de Turck zijn vrijwel nooit mensen of dieren te vinden. “Mijn beelden bevinden zich in het grensvlak tussen fotografie en kunst”, zegt hij op zijn website. “Vaak denken toeschouwers dat mijn werken schilderijen zijn. Het zijn echter foto’s en ik gebruik geen trucs om een schilderachtig effect te bereiken. Ik werk impressionistisch: ik leg vast wat op mij indruk maakt.”

Diepere thema’s

De Turck is eigenlijk landschapsfotograaf, maar in de loop der tijd zijn daar andere thema’s bij gekomen, zoals interieurs (binnenruimten), stillevens, stadslandschappen en bloemen. In zijn werk schuilen diepere thema’s die hem bezighouden, zoals verstilling, vergankelijkheid, transformatie en breekbaarheid. “Veel mensen ervaren in mijn foto’s een meditatieve werking.”

Zaterdagen

De expositie in De Schakel (Pius XII-straat 85, Wijchen) is op alle zaterdagen vanaf 30 april tot 5 juni (behalve 21 mei) van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Op 30 april, 14 mei en 28 mei zullen er van 16.00 tot 16.30 uur gedichten gelezen worden die aansluiten bij de foto’s en is live meditatieve muziek te horen.

Reacties

Cookieinstellingen