Triathlon Wijchen en AVW organiseren triatlon

Foto: Pixabay

Na 3 jaar wordt er weer een triatlon in Wijchen gehouden. Op zondag 26 juni 2022 klinkt het startschot op de dijk bij Hoogeerd in Niftrik waarmee de tweede editie van Triathlon Wijchen een feit is. De organisatie werkt samen met Atletiek Vereniging Wijchen (AVW).

In 2019 werd na 28 jaar weer een triatlon in Wijchen gehouden en het was de bedoeling hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Door corona lukt dit 3 jaar niet, maar nu is de wedstrijd weer terug.

Spannend

Doordat het zo lang onzeker bleef of het dit jaar door kon gaan, bleef het voor de organisatie spannend of het wel zou lukken om in 3 maanden tijd een triatlon te organiseren. Het gaat eigenlijk om 3 evenementen ineen: zwemmen, fietsen en lopen. Mede dankzij de hulp van AVW is het gelukt.

“Dankzij de ervaring van de coördinatoren van de eerste editie en een professionele club als AVW – die wel weet hoe je een succesvol evenement moet organiseren – de vele leden en vrijwilligers, is er alle vertrouwen in dat deze editie weer een feestje wordt”, laat Kim Vereijken namens de organisatie weten.

Hoogeerd

Ook Marieke Oosterhout-Lepoutre, eigenaresse van Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd, ziet naar het evenement uit. Het hotel aan de dijk is volgens de organisatie de perfecte plek voor deelnemers en toeschouwers waar alle 3 onderdelen vanaf 1 centrale plek te zien. De coördinatoren hebben inmiddels de vergunningsaanvragen er bij de gemeente en provincie ingediend.

Drie afstanden

“We gaan weer voor een kwart triatlon, een 1/8e en 1/16. Met name deze laatste afstand maakt het een mooie triatlon om kennis te maken met de sport. Ook heel geschikt voor jonge deelnemers of voor ouders en kinderen om samen te doen. Voor atleten die het ene onderdeel beter beheersen dan het andere, kan er ook in duo’s of trio’s deelgenomen worden”, zegt Vereijken.

Inschrijving

Als de afspraken met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) rond zijn, wordt de inschrijving geopend. Er kunnen ruim 300 deelnemers meedoen; de eerste 100 hebben zich in 2020 al ingeschreven en willen hun inschrijving doorschuiven naar deze editie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen