Wijchen tijdens WK volleybal in oranjesferen

Foto: volleybal.nl

De gemeente Wijchen is een van Official Team Hosts voor de teams uit Brazilië en Dominicaanse Republiek tijdens het WK volleybal voor vrouwen. Nederland organiseert dit wereldkampioenschap in september en oktober.

Behalve Wijchen zijn ook Beuningen, Druten, West Maas en Waal gastgemeente. Naast het opvangen van teams zijn er in deze gemeenten verschillende WK-activiteiten. Hieraan kunnen inwoners, verenigingen en ondernemers meedoen.

‘Trots’

Het WK volleybal, waaraan ook het Nederlands vrouwenteam meedoet, is een van de grootste sportevenementen ooit georganiseerd in Nederland. Wethouder Paul Loermans: “Wij zijn trots dat we in deze samenwerking twee landen hosten. Volleybal is een sport die leeft in onze gemeenten. We zetten de sport en de regio op de kaart. Het wordt een sportief Maas en Waals feest met de side-events.”

Vierjaarlijks

Het vierjaarlijkse WK begint op 23 september en duurt tot 15 oktober; aan het evenement nemen 24 landen van 5 verschillende continenten deel. In totaal worden er ruim 100 wedstrijden gespeeld. Het WK wordt in samenwerking met de Poolse volleybalbond georganiseerd. Tijdens de eerste fase van het WK volleyballen de vrouwen in het Arnhemse GelreDome. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen. De finale vindt plaats in Arnhem.

Trivos

Een van de speelsters van de Nederlandse selectie is Sarah van Aalen die op haar zesde begon met volleybal bij Trivos waar ze tot haar 15e heeft gespeeld, waarvan de laatste 2 jaar in het eerste. Daarna kwam ze in het traject van het Talentteam Papendal van de Nevobo.

Vrijwilligers

De gemeente Wijchen wil met de andere gemeenten inwoners, verenigingen en ondernemers meenemen in de oranjesfeer en samen WK-activiteiten organiseren. Wie belangstelling heeft om een bijdrage te leveren is op dinsdag 10 mei welkom tijdens een een kick-offbijeenkomst in wijkcentrum De Doorkijk in Druten. Er wordt dan uitleg gegeven over het WK en de activiteiten. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur). Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen