Wijchense Molen weer open tijdens Nationale Molendag

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Na 2 jaar wachten kan de Wijchense Molen weer open voor publiek tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 14 mei. De molen is een van de weinige molens in de regio die nog steeds volop in productie is.

Molenaar Jeroen van de Water laat tijdens de Molendag zijn bijzondere werkplek aan de Bronckhorstlaan in Wijchen zien. Bezoekers kunnen de trappen beklimmen, de meelzolders bezoeken en bekijken waar het graan op pure windkracht wordt vermalen tot meel.

Rondleidingen

Die dag zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur allerlei activiteiten. Er zijn rondleidingen door de molen, het molenterras is open met livemuziek, er staat een springkussen voor de kinderen en er zijn oud-Hollandse spelletjes. Vrijwilligers van Historische Vereniging Tweestromenland zijn aanwezig, verkleed in historische kleding uit deze streek.

Wedstrijden

Kinderen kunnen hun versgebakken molenpannenkoeken zelf versieren en meedoen met de kleurwedstrijd ‘Wie maakt de mooiste molentekening?’ Voor oudere kinderen en volwassen is er een prijsvraag: ‘Hoe vaak gaan de wieken rond?’

 

Reacties

Cookieinstellingen