Raad praat over vluchtelingen en nieuwe burgemeester

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

In Kasteel Wijchen worden vandaag, donderdag 19 mei, 2 bijeenkomsten gehouden voor de gemeenteraad. De eerste is een openbare informatiebijeenkomst over de stand van zaken met betrekking tot de vluchtelingen uit Oekraïne. Aansluitend volgt een extra raadsvergadering over de profielschets van de nieuwe burgemeester.

Beide vergaderingen zijn live te volgen via de site van wijchen.nieuws.nl.

Vluchtelingen

De eerste vergadering over de stand van zaken met betrekking tot de vluchtelingen uit Oekraïne, begint om 19.15 uur in de Amaliazaal van het kasteel en duurt tot 19.45 uur. De livestream is hier te zien:

Profielschets

Om 20.00 uur begint de extra raadsvergadering over de profielschets. Na het vertrek van burgemeester Hans Verheijen van Wijchen naar Sittard-Geleen in maart 2020 heeft de commissaris van de Koning een waarnemend burgemeester in Wijchen benoemd: Marijke van Beek. De raad heeft toen afgesproken dat spoedig na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 de procedure gestart zou worden om tot een nieuwe burgemeester voor Wijchen te komen.

Leden vertrouwenscommissie

Namens de raad bereidt een vertrouwenscommissie de aanbevelingen voor de benoeming en herbenoeming van de burgemeester voor. De raad besluit vanavond wie lid wordt van de commissie. Als leden worden voorgedragen: Titus Burgers (PvdA), Leo Herms (Wijchen Lokaal), Karin Hoogteijling (CDA, Helga Janssen (Kernachtig Wijchen), Miranda Muller (D66), Alice Peters-Vroom (VVD) en Henry Tiemessen (GroenLinks). Als voorzitter van de vertrouwenscommissie wordt voorgedragen Rob Albersnagel. Wethouder Geert Gerrits wordt aan de commissie toegevoegd als adviseur.

De bijeenkomst is hier te volgen:

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen