Landelijk Pools poëziefestival voor kinderen in ’t Mozaïek

Een beeld van het festival dat in 2019 ook in Wijchen werd gehouden
Een beeld van het festival dat in 2019 ook in Wijchen werd gehouden
Foto: Andrzej Truś Photography

Het grootste Poolse culturele evenement voor kinderen uit Nederland wordt zondag gehouden in theater ’t Mozaïek in Wijchen. Er worden 140 kinderen uit het hele land op het podium verwacht bij het 21e Poolse Poëziefestival voor kinderen Wierszowisko.

De kinderen gaan individueel en in groepen Poolse gedichten voordragen. Het evenement is niet-commercieel, georganiseerd door vrijwilligers en met het oog op Pools-Nederlandse kinderen.

Forum Poolse Scholen

Het festival is georganiseerd door het Forum Poolse Scholen in Nederland, een vereniging die meer dan 25 jaar actief is in de ondersteuning van het Polonia-onderwijs in Nederland. FPSN ondersteunt de activiteiten van 20 Poolse scholen in Nederland met meer dan 1000 kinderen. FPSN organiseert evenementen voor kinderen zoals Wierszowisko, Poolse dag van Tweetaligheid, wedstrijden, waaronder tekenwedstrijden en fotowedstrijd, alsook trainingen voor Poolse leraren van de zaterdagscholen.

Ambassade

Het festival in Wijchen wordt ondersteund door Poolse organisaties en Poolse media. In de jury van Wierszowisko zitten behalve vertegenwoordigers van de ambassade en het consulaat, vertegenwoordigers van de educatieve en culturele kringen in Nederland, evenals gasten uit het buitenland. Zo worden er gasten uit België en Engeland verwacht. Hetv

Tijdens het festival worden ook meerdere goede doelen ondersteund; zo wordt geld ingezameld voor Oekraïne en voor vakantie van de Poolse oorlogsveteranen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen