Gecombineerde expositie van Tregot en Huijbregts

Obramoor nr. 27, werk van Nico Huijbregts
Obramoor nr. 27, werk van Nico Huijbregts
Foto: In de Oude Victor

In het kader van de Zomerexposities in Batenburg is tot eind juni een expositie te zien met objecten van Jan Tregot en schilderijen van Nico Huijbregts. De werken zijn te zien in de Oude of St. Victor.

Jan Tregot maakt gestileerde, symbolische objecten gekenmerkt door een zorgvuldige uitvoering. Opvallend is zijn inventieve gebruik van natuurlijke materialen, die hij combineert met attributen als de hamer en ladder. Deze oeroude werktuigen, die symbolen zijn geworden in verschillende culturen en mythologieën overal ter wereld, roepen een menselijke belevingswereld op.

Een sculptuur van Jan Tregot. Foto: In de Oude Victor

Beweeglijkheid

Tegenover de verstilling van Tregots sculpturen staan de beweeglijkheid en kleur in de abstracte olieverfschilderijen van Nico Huijbregts.

Zijn achtergrond is die van de musicus, de improvisator. Maar ondanks de daardoor ingegeven losse, aftastende manier van schilderen legt Huijbregts eenzelfde precisie als Tregot aan de dag.

Zondagen

De expositie in de kerk aan de Kruisstraat 7 in Batenburg is te zien van zondag 5 tot en met 26 juni, op zondagen (ook tweede pinksterdag), van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen