Zaak doodrijden door pakketbezorger voor gerechtshof

De rechtbank in Arnhem. Foto: de Rechtspraak
De rechtbank in Arnhem. Foto: de Rechtspraak
Foto: de Rechtspraak

Het gerechtshof in Arnhem behandelt vandaag de strafzaak in hoger beroep tegen de 20-jarige Tarik O., de pakketbezorger die op 24 november 2020 in de Ververt in Wijchen de 42-jarige Sebastiaan Theloosen doodreed. De rechtbank in Utrecht legde O. vorig jaar 7 jaar cel en tbs met dwangverpleging op, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer had de bezorger aangesproken op diens rijgedrag, waarna ruzie was ontstaan. De bezorger zou veel te hard hebben gereden. Hij heeft verklaard dat hij werd uitgescholden en een duw kreeg van het slachtoffer. Hij zou vervolgens in zijn busje zijn gestapt en gas hebben gegeven toen het slachtoffer voor de auto stond om een foto van het kenteken te maken. De man belandde op de motorkap en daarna onder de bus. O. zou tot twee keer toe over hem heen zijn gereden. Het slachtoffer overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn vrouw. De bezorger ging er vandoor, maar de politie kon hem al snel aanhouden. De zaak leidde tot veel commotie.

Herhaling

Volgens deskundigen is de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar en is de kans op herhaling groot. Hij heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, al een strafblad met meerdere zware delicten.

Zie ook:
Dossier: Ongeval wijk Ververt

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen