In 2021 bijna 2500 snelheidsboetes in gemeente Wijchen

Foto: Google Maps

In 2021 werden bijna 6,7 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven in ons land. De meeste overtredingen worden gemaakt in Stichtse Vecht, gevolgd door Rotterdam, Haarlemmermeer, Utrecht en Amsterdam. In de gemeente Wijchen werden 2487 snelheidsboetes uitgedeeld.

Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Kwart

De vijf gemeenten met de meeste overtredingen waren samen waren vorig jaar zelfs goed voor een kwart van alle Nederlandse snelheidsbekeuringen. Stichtse Vecht spande de kroon met 511.630 boetes.

30 km/u te hard

Landelijk gezien werd tussen de 7,7 (Zuid-Holland) en 9,7 kilometer per uur (Flevoland) te hard gereden. In Nederland werden ruim 80.000 boetes uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 kilometer per uur te hard reden.

Wijchen

In de gemeente Wijchen waren vorig jaar 2487 geregistreerde snelheidsovertredingen; dat is bijna 21 procent meer (429) dan in 2020. Toch is dat nog het minste in vergelijking met buurgemeenten. Gemiddeld werd in de gemeente 8,9 kilometer per uur te hard gereden (gebaseerd op alle overtredingen waarbij het CJIB de exacte snelheid noteerde).

Een vergelijking met buurgemeenten in aantal snelheidsovertredingen:

Bron: Overzicht verkeersboetes Independer  

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen