Wijchenaren doen mee aan de landelijke Burendag

Foto: burendag.nl

In de gemeente Wijchen vinden op zaterdag 24 september tijdens Burendag zo’n 20 festiviteiten plaats, georganiseerd door buren, de straat of buurt. Ieder jaar op de vierde zaterdag van september wordt landelijk de Burendag gehouden.

Buurten konden vanaf half juni een aanvraag tot maximaal 350 euro indienen om hun activiteit te kunnen uitvoeren. Er zijn inmiddels landelijk al ruim 8000 activiteiten voor de Burendag aangemeld en het beschikbare budget is op.

Bron: burendag.nl

Buurtborrel

In Wijchen zijn inmiddels een kleine 20 activiteiten aangemeld: van een buurtborrel in de Gamert en een spelletjesdag in de Lingert tot een buurtfeeest in de Huurlingsedam.

In het centrum gaan buurtbewoners gezamenlijk onkruid wieden, in de Homberg gaan mensen de perkjes opfleuren en in de Hofsedam wordt een burendag gehouden.

In de Saltshof worden voortuinen winterklaar gemaakt en in Hernen wordt de Dorpsstraat opgefleurd.

Een volledig overzicht is op deze kaart te zien.

Contact

Het idee achter Burendag, een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts, is zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen