‘Wandelnetwerk  biedt ook eigen inwoners plezier’

Foto: Pixabay

Het wandelnetwerk in Wijchen, waarvoor de gemeente bijna anderhalve ton vrijmaakt, heeft niet alleen een toeristisch belang, zegt wethouder Bea Schouten. “Ook voor onze inwoners biedt het netwerk wandelplezier.”

Het wandelnetwerk maakt deel uit van het regionale project van de Groene Metropool Regio Arnhem-Nijmegen. Provincie Gelderland stelt 515.000 euro beschikbaar om samen met de regiogemeenten te investeren in het wandelnetwerk in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Het toerismebureau Visit Arnhem-Nijmegen verzorgt de coördinatie van het gehele plan en werkt daarvoor samen met de Groene Metropool Regio en de individuele gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen.

Wethouder Bea Schouten. Foto: gemeente Wijchen

Toeristische visie

In het uitvoeringsprogramma van de Toeristische visie Wijchen 2030 wordt de uitvoering van een dekkend toeristisch wandelroutenetwerk genoemd. Deze visie met uitvoeringsprogramma zijn door de gemeenteraad vastgesteld.

Leefbaarheid

Wethouder Bea Schouten (recreatie): “Het wandelnetwerk heeft niet alleen een toeristisch belang. Ook voor onze inwoners biedt het netwerk wandelplezier. Dit sluit naadloos aan bij ons uitgangspunt van het toeristisch beleid dat toerisme een middel is dat bijdraagt aan de leefbaarheid en zorgt voor de instandhouding van recreatieve voorzieningen voor onze inwoners.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen