CDA: steun voor sportclubs bij stijgende energiekosten

Foto: Pixabay

Sommige sportverenigingen in het land roepen hun leden op om na afloop van een training of wedstrijd niet meer te douchen op de club. Op deze wijze willen zij de stijgende energiekosten in toom houden. Het CDA Wijchen maakt zich zorgen over deze ontwikkeling en wil dat de gemeente financiële steun biedt.

Het CDA vraagt zich af hoe sportverenigingen de prijsstijgingen verwerken. Een mogelijkheid zou zijn deze prijsstijgingen door te belasten aan de leden met een hogere contributie.

“Degenen die dat niet meer kunnen opbrengen stoppen dan met sporten. Juist in deze tijd dat we sporten en gezondheid van groot belang achten voor ons welzijn”, zegt raadslid Feijke Detiger.

Stijgende inflatie

Raadslid Feijke Detiger (CDA). Foto: gemeente Wijchen

“Veel mensen hebben zelf al te maken met hogere energietarieven en hogere kosten voor levensonderhoud door de almaar stijgende inflatie. Als daar dan nog hogere contributies bijkomen voor lidmaatschappen van sportverenigingen, dan is dat voor veel gezinnen niet meer op te brengen. Vooral voor gezinnen die het al moeilijk hebben”, zegt Detiger.

Tweede Kamer

Het CDA wil weten of de gemeente inzicht heeft in welke mate de sportverenigingen te kampen hebben met hogere energietarieven. “De minister van Sport heeft onlangs in de Tweede Kamer toegezegd dat zij zich zal beraden over steun aan verengingen. Wij willen weten of de gemeente er al van op de hoogte is hoe groot deze steun zal zijn en welke financiële steun onze gemeente kan bieden, mocht de steun vanuit de overheid niet toereikend zijn.”

Blijven sporten

Ook wil Detiger en haar fractiegenoten weten in hoeverre de gemeente kan onderzoeken hoe ze de verenigingen nog beter kan helpen om de hoge energiekosten zoveel als mogelijk te beperken. “Indien onze inwoners toch te maken krijgen met hogere contributies, wat voor mogelijkheden heeft de gemeente dan om mensen die dit niet kunnen betalen, te helpen zodat zij en hun kinderen kunnen blijven sporten?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen