Yola de Lusenet exposeert in Oude Victor in Batenburg

Foto: Yola de Lusenet

In de Oude Victor in Batenburg is komend weekeinde nog een expositie te zien met werk van Yola de Lusenet. Door te fotograferen en te tekenen verkent De Lusenet patronen en structuren in de natuur.

In haar werk zie je iets terug van planten, zaden, microscopische diertjes, schelpen, wieren en onderwaterleven.

Fragiel

Ze fotografeert eenvoudige bladeren die verdord en dood zijn, maar individueel uitgelicht een eigen persoonlijkheid krijgen – fragiel en toch heel aanwezig. In een landschap zoekt ze naar structuren of contrasten die er een bijzonder beeld van maken, gereduceerd tot eenvoudige vormen, of wat lijnen.

Yola de Lusenet. Eigen foto

Tekeningen

In haar tekeningen gebruikt Yola de Lusenet materialen vaak zó dat er door toeval iets ontstaat. Als water en inkt (of aquarelverf) elkaar ontmoeten op papier kun je het proces een beetje sturen, maar de uitkomst is ook vaak onverwacht. De organische vormen die zo ontstaan werkt ze uit tot een tekening waarin het oorspronkelijke onderwerp nog steeds aanwezig is, maar niet meer meteen herkenbaar.

Fotograferen

Yola de Lusenet uit Batenburg werkte jarenlang als uitgever en deed projecten met bibliotheken en archieven. Sinds een jaar of 20 houdt ze zich serieus bezig met fotograferen. Met de foto’s exposeert ze regelmatig zodat anderen ze ook kunnen bekijken, en daardoor misschien ook de wereld net even wat anders zien, aldus De Lusenet.

Expositie

De expositie in de Oude Victor is nog te zien zaterdag 17 en zondag 18 september, van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen