Leisurelands opent Urban Sportspark op Berendonck

Foto: Pixabay

Op recreatiegebied Berendonck in Wijchen wordt vandaag het Urban Sportspark geopend. Het is volledig gericht op de verbinding tussen recreatie, bewegen en urban sporten volgens Leisurelands, de eigenaar van het terrein.

De organisatie gaat hiermee voor een nieuwe aanpak en invulling van sporten en bewegen op haar recreatiegebieden.

Beweegrichtlijnen

Volgens cijfers van het CBS en RIVM voldeed in 2021 47,2 procent van de Nederlanders van 4 jaar en ouder aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Dit is minder dan in 2019 en 2020 (52,7%), maar vergelijkbaar met 2017 en 2018. In Wijchen bedroeg in 2020 het percentage 52 (zie tabel) .

Bron: RIVM

Buitengebied

De Nederlandse overheid vindt dat dat cijfer voor Nederland in 2040 minimaal 75 procent moet zijn. Met het sportpark op Berendonck wil Leisurelands daar een bijdrage aan leveren en mensen de deur uit laten gaan om te laten ervaren hoe mooi, leuk en actief je kunt recreƫren in het buitengebied, aldus de terreineigenaar.

Atleten

Op Urban Sportspark Berendonck kan jong en oud, van alle niveaus, komen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. De inrichting van het sport- en beweegpark is ontworpen in samenwerking met atleten uit verschillende disciplines. Bijzonder is dat speciale aandacht is besteed aan de opkomende urban sports Ninja Warrior, Calisthenics en 3×3 basketball; ook een hardlooproute maakt er deel van uit.

Ook op andere recreatiegebieden van Leisurelands worden sportparken in gebruik genomen. De komende jaren zal dit aantal verder toenemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen