DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub

Burgemeester Van Beek (midden) overhandigt de duurzaamheidstrofee aan Jo-An Spierings (r), manager DHL CityHub
Burgemeester Van Beek (midden) overhandigt de duurzaamheidstrofee aan Jo-An Spierings (r), manager DHL CityHub
Foto: DHL

Ieder pakket dat DHL in Wijchen, Nijmegen, Beuningen en Druten bezorgt, komt uit de klimaatneutrale CityHub op het bedrijventerrein Bijsterhuizen-Zuid in Wijchen. De vijfde klimaatneutrale vestiging van DHL in Nederland werd donderdag officieel geopend.

De officiële opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers, medewerkers van DHL en burgemeester Marijke van Beek.

Zonnepanelen

De vestiging op Bijsterhuizen is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de 16 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. De CityHub biedt werk aan ruim 100 mensen die vanuit die locatie dagelijks 60 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Nijmegen. Dat zijn ruim 6000 pakketjes per dag. Er is ook een servicepunt waar pakketten opgehaald en afgegeven kunnen worden.

Arbeidsplaatsen

Burgemeester Van Beek: “DHL zorgt voor heel wat arbeidsplaatsen in onze gemeente. Het mooie is dat dit op een bewuste manier gebeurt: het laatste stuk van de bezorgafstand wordt zo duurzaam mogelijk afgelegd. Door de duurzame voertuigen, maar ook omdat het CityHub zelf klimaatneutraal is.”

Duurzaamheidsnorm

De CityHub Nijmegen maakt deel uit van een investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 27 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm gebouwd worden. Almere, Zoetermeer, Sittard-Geleen en Breda hadden al een dergelijk verdeelcentrum; later dit jaar wordt er een geopend in Tilburg. De overige 21 volgen in 2023 en 2024.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen