Met tijdelijke opvang voldoet gemeente aan afspraken

Foto: Pixabay

Gemeente Wijchen geeft met het initiatief om aan de Oude Klapstraat in Wijchen tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren, gehoor aan de oproep van de regering. In een bestuursakkoord heeft de Rijksoverheid hierover afspraken gemaakt met gemeenten en andere partijen.

Die afspraken gaan over de problematiek rondom de opvang van vluchtelingen, asielzoekers en statushouders. Daarnaast zet het akkoord ook in op het realiseren van flexibele woonoplossingen voor starters.

Wethouder Derks. Foto: gemeente Wijchen

Financiële risico’s

“In Wijchen waren we al bezig met het onderzoeken van een nieuw flexibel woonconcept. Het is fijn dat dit nu aansluit bij het bestuursakkoord, hiermee zijn de financiële risico’s gedekt en kunnen we echt snel aan de slag”, zegt wethouder Nick Derks.

Verlengen

“Het gebouw aan de Oude Klapstraat blijft in eerste instantie 5 jaar staan, dat zouden we nog een keer kunnen verlengen met 5 jaar”, zegt Derks. “We gaan er nu vanuit dat er over 2 jaar lokale starters en jongeren in kunnen. Ondertussen blijven we ook inzetten op extra sociale woningbouw waarbij ook wordt gedacht aan tijdelijke en flexibele woonvormen.”

Sociale woningbouw

Gemeente Wijchen blijft daarnaast – op verzoek van de Rijksoverheid – de mogelijkheden verkennen voor aanvullende opvanglocaties voor vluchtelingen en voor het versnellen van sociale woningbouw.

De locatie aan de Oude Klapstraat in Wijchen waar tijdelijk Oekraïense vluchtelingen gaan worden opgevangen. Foto: Google Maps
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen