MHC Wijchen begint nieuwe seizoen goed

16 sep 2022, 11:55 Nieuws
whatsapp image 2022 09 11 at 184000
Het hockeyseizoen is weer begonnen. Het mannenteam van MHC Wijchen komt ook dit seizoen uit in de 3eklasse (poule C) en heeft als doelstelling te promoveren naar de 2eklasse, bij voorkeur door ook kampioen te worden. Vorig seizoen eindigde het team van coach Paul Meijer als derde.
Het seizoen begon afgelopen zondag met een thuiswedstrijd tegen Uden, degradant uit de tweede klasse, die met 4-2 werd gewonnen. Komende zondag gaan de hockeyers van MHC Wijchen op bezoek bij en in Oirschot.

Openingswedstrijd

Wijchen startte in de openingswedstrijd van het seizoen sterk en creëerde volop kansen. Het was spits Tim de Groot die de score opende voor Wijchen door de bal over de keeper te wippen (1-0). Al in de eerste minuten van het tweede kwart verdubbelde Wijchen aanvoerder Lars Wortelboer de score (2-0). Uden bracht de spanning nog voor de rust terug door de 2-1 te scoren uit een strafcorner.

Middenvelder

Na de rust tekende middenvelder Guus Megens voor de 3-1. Niet veel later profiteerde Uden van een van de spaarzame kansen (3-2). In het vierde kwart was het Wijchen dat de score op 4-2 besloot door Koen Schipper.