Medi-Vitaal start met artrose-oefengroep

De fysiotherapeuten van Medi-Vitaal: v.l.n.r. Fleur Theunissen, Kelly van Stippent en Claudia Huwae
De fysiotherapeuten van Medi-Vitaal: v.l.n.r. Fleur Theunissen, Kelly van Stippent en Claudia Huwae
Foto: Medi-Vitaal

Fysiotherapiepraktijk Medi-Vitaal in Wijchen gaat naast de chronische oefengroepen ook starten met een artrose-oefengroepje. Mensen die last hebben van slijtage (artrose) in knie of heup kunnen zich daarvoor melden.

Medi-Vitaal is een algemene fysiotherapiepraktijk met verschillende specialisaties. De fysiotherapeuten adviseren, begeleiden en behandelen stoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. Behandeling van blessures aan spieren, pezen, banden en gewrichten (sportblessures en nek/schouder- of rugklachten) vallen onder het werkterrein.

Actieve benadering

“Wij geloven sterk in een actieve benadering”, zegt fysiotherapeut Claudia Huwae. “Met inzet van onze deskundigheid en ervaring werken wij samen met de patiënten aan het herstel en het verbeteren van het gezondheidsprobleem.”

Naast individuele fysiotherapeutische zorg werkt de praktijk ook preventief en aan het (re)activeren van mensen met een chronische aandoening. “Wij bieden groepstrainingen aan voor mensen met een chronische machtiging. Hierbij is het behalen van gezondheidswinst en behoud van zelfredzaamheid en conditie het doel. Tevens wordt het lotgenotencontact als erg prettig ervaren.”

De praktijk beschikt over een oefenzaal met trainingsapparatuur die ook geschikt is voor ouderen en mindervaliden.

Artrose

Binnenkort start Medi-Vitaal met een artrose-oefengroepje. “Wat wij nodig hebben is een verwijzing van de huisarts, waarop staat dat iemand artrose heeft. Dan krijgen de mensen 12 behandelingen per jaar vergoed vanuit de basisverzekering van hun zorgverzekeraar”, aldus Huwae.

In het oefengroepje wordt gewerkt aan het versterken van de spieren rondom het gewricht, waarbij ook de balans en de conditie verbeterd worden. “Het doel is te leren omgaan met de slijtage om toch zo lang mogelijk je eigen gewrichten te behouden.” Mensen kunnen op elk moment instromen om deel te nemen.

Informatie

Medi-Vitaal aan de Elstweg 6 in Wijchen is 5 dagen per week open; er kunnen ook afspraken gemaakt worden na kantooruren. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan men bellen naar 024-6419131 of een e-mail sturen: [email protected].

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen