Hockeymannen MHC Wijchen zondag uit naar Berlicum

Foto: Pixabay

De mannen van MHC Wijchen spelen komende zondag hun vierde competitiewedstrijd, in en tegen Berlicum dat op de derde plek in de competitie staat. Wijchen staat zevende met 3 punten minder.

De hoop bij de Wijchense ploeg is onder anderen gevestigd op Lars Wortelboer die afgelopen zondag 3 keer scoorde tegen Shot, een van de titelkandidaten.

Spektakel

De wedstrijd tegen Shot leverde afgelopen zondag maar liefst 9 doelpunten op. Helaas voor de Wijchenaren scoorden de Tiburgse studenten, gedegradeerd uit de tweede klasse, 1 doelpunt meer. In de eerste 2 competitiewedstrijden scoorde Shot er al lustig op los met 22 doelpunten.

De wedstrijd in Wijchen werd een spektakelstuk waarbij de thuisploeg lang zicht had op een gelijkspel. Shot liet er vanaf het begin geen gras over groeien en ging meteen in de aanval. De Wijchense verdediging en keeper Loek Pelser hielden zich echter goed staande in het eerste kwart. In het tweede kwart kwam de thuisploeg zelf ook tot een aantal kansen. Het was Shot dat de score opende uit een strafbal (0-1).

Strafcorner

Lars Wortelboer: drie doelpunten

In de tweede helft bracht Lars Wortelboer de stand op 1-1 maar de gasten wisten direct de 1-2 te scoren en niet veel later ook de 1-3. Wortelboer zorgde voor de 2-3, waarna Shot wederom uit een strafcorner scoorde en het verschil weer op 2 doelpunten bracht: 2-4.

Sensatie

In het vierde kwart was het Wijchen dat een strafbal kreeg, die door Wortelboer werd verzilverd, waarmee hij voor zijn derde goal van de wedstrijd tekende: 3-4. Koen Schipper zorgde voor een sensatie door Wijchen weer op gelijke hoogte te brengen (4-4) en met nog 5 minuten op de klok leek een verrassing in de lucht te hangen. Toch was het Shot dat er met de zwaarbevochten winst vandoor ging: 4-5.

Berlicum

Komende zondag spelen de hockeymannen dus in en tegen Berlicum; de eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 9 oktober (14.45 uur) tegen Culemborg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen