Welling Bouw | Onderhoud betrekt nieuw pand

Het pand aan de Edisonstraat 18 in Wijchen. Linksboven de huidige locatie van Welling.
Het pand aan de Edisonstraat 18 in Wijchen. Linksboven de huidige locatie van Welling.
Foto: Funda in business

Welling Bouw | Onderhoud heeft een huurovereenkomst getekend voor het pand aan de Edisonstraat 18 in Wijchen. Dat is naast de locatie waar Welling nu zit, op nummer 20. Welling is een familiebedrijf dat al meer dan 120 jaar bestaat.

Het pand aan de Edisonstraat 18 (bedrijventerrein Wijchen-Oost) werd sinds 25 april van dit jaar aangeboden voor verhuur. Het betreft een multifunctioneel, vrijstaand bedrijfspand gebouwd in 1989 en uitgebreid in 1993 met kantoorruimte, alsmede circa 20 parkeerplaatsen op eigen terrein aan de voorzijde van het pand. Het bedrijfspand beschikt daarnaast over een zeer ruim naastgelegen afsluitbaar buitenterrein ter grootte van circa 1500 vierkante meter.

Parochiekapelaan

Welling kent een uitgebreide geschiedenis die begint in oktober 1899 als Bart Welling, metselaar van beroep, op advies van de parochiekapelaan, voor zichzelf begint. Vanuit zijn woning aan de Kruisstraat in Didam startte Bart Welling met het uitvoeren van kleine verbouwingen en onderhoudswerkjes, schoorstenen vegen, witkalken, alsmede de bouw van een enkel woonhuis met behulp van een paar knechten.

Directeur Bart Welling. Foto: Welling Bouw | Onderhoud

Uitbreiding

Het bedrijf breidt gestaag uit en, als inmiddels zoon Hein aan het bewind staat, in 1962 wordt aan het woonhuis met werkplaats en opslagloods aan de Spoorstraat in Didam een kantoorruimte gebouwd. In 1975 wordt gezocht naar een vestiging elders in Nederland; dat wordt gevonden in een aannemersbedrijf in Breda.

Wijchen

Precies 100 jaar na het begin, in 1999, neemt Welling het Wijchense Aannemers- & Bouwbedrijf P.W. Oosterhout B.V. over van Bart Welling (zoon van Hein Welling), die daar directeur/eigenaar is.

In 2012 gaat het bedrijf na een turbulente periode, in afgeslankte vorm alleen verder in Wijchen en Didam, onder de naam Welling Bouw | Onderhoud. De huidige directeur Bart Welling is de vierde generatie Welling.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen