Laura Smulders wint voor vijfde keer wereldbeker BMX

Laura Smulders met de wereldbeker BMX
Laura Smulders met de wereldbeker BMX
Foto: still van Olympic Channel

BMX’ster Laura Smulders uit Wijchen heeft voor de vijfde keer de wereldbeker gewonnen. De 28-jarige Wijchense stelde de eindzege veilig door de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, in Bogotá, op haar naam te schrijven.

Zaterdag won Smulders voor Alise Woloughby (USA) en Zoé Claessens uit Zwitserland en dat was de 27e keer dat ze een wereldbekerfinalewedstrijd zou winnen. Ze wist toen ook dat ze de wereldbeker zou pakken. De laatste keer dat de Wijchense dat deed was in 2019.

Podium

DIt seizoen is Smulders ongenaakbaar bij de bekerstrijd. Vorige week vonden in Bogotá ook al de vijfde en zesde wereldbekerwedstrijd plaats. Smulders eindigde toen twee keer op het podium (tweede en eerste). Eind mei zegevierde de Nederlandse twee keer in Glasgow, enkele weken daarna werd ze twee keer tweede op de thuisbaan op Papendal.

Verenigde Staten

In de slotwedstrijd van zondag werd Smulders vierde; haar jongere zus Merel, brons op de Olympische Spelen, werd tweede achter Mariana Pajon Londoño uit Columbia.

Terugkomen naar Wijchen zit er voorlopig niet is want Laura Smulders gaat naar de Verenigde Staten om daar mee te doen aan de Amerikaanse BMX-wedstrijdserie. Een interview met Laura Smulders is hier te zien.

Eindstand wereldbeker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen