Monsterzege voor Wijchense hockeyers: 10-1

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben er geen onduidelijkheid over laten bestaan dat zij de aansluiting met de koploper niet willen verliezen. Daarvan werd Berlicum het slachtoffer want de Wijchenaren vermorzelden de tegenstander met 10-1.

Na het verlies tegen koploper Shot is het taak voor de Wijchense hockeymannen om geen punten meer te verspelen. Van angst voor puntenverlies was in de uitwedstrijd tegen Berlicum geen moment sprake.

Agressief

Beide ploegen startten agressief en kwamen tot kleine kansen. Het was Wijchen dat via Sjors Reith de score opende (0-1). Langzaam maar zeker begonnen de Wijchenaren meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg thuisteam Berlicum het steeds zwaarder. Toch werd er met slechts 1 doelpunt verschil gerust.

Velddoelpunt

In de tweede helft bleek Wijchen dan eindelijk ontketend. Middenvelder Emil Bastin opende het doelpuntenfestijn dat 35 minuten zou duren (0-2). Na de 0-3 gemaakt door Reith, wist Berlicum uit een strafcorner te scoren (1-3), maar zenuwachtig werden de Wijchenaren er niet van.

Tim de Groot tipte de bal prachtig over de keeper heen en tekende voor de 1-4. Lars Wortelboer scoorde de 1-5 uit de strafcorner en het Gelders strafcornerkanon prikte tevens de 1-6 in door zijn eerste velddoelpunt in 2 jaar te maken.

Assists

In het vierde kwart was het Beau Heijmans die zijn eerste doelpunt maakte voor de Wijchense mannen (1-7). Niet veel later pikte Luca Faber ook zijn graantje mee (1-8). Marijn Bosch wist de keeper van Berlicum voor de negende keer te passeren (1-9) en bepaalde tot slot met zijn tweede goal van de wedstrijd de eindscore op 1-10. Wijchen-spits Koen Schipper scoorde zelf niet, maar was wel verantwoordelijk voor 6 assists.