Expositie ‘Ode aan de natuur’ in De Schakel

Oude vijgenboom, vrucht dragen, 85 x 170 cm.
Oude vijgenboom, vrucht dragen, 85 x 170 cm.
Foto: Hannelieke van de Beek

In De Schakel in Wijchen is binnenkort een expositie te zien met kunstwerken in textiel van Hannelieke van de Beek. Zij vindt inspiratie voor haar verhalende kunst in de natuur en het landschap, waarin zij tegelijkertijd het mysterie van de bijbel ervaart.

Door het vele intensieve stikwerk op de naaimachine, het werken met reliëf en met hand borduren, ontstaan verrassende en onverwachte, symbolische kunstwerken in textiel.

Hannelieke van de Beek

Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding ‘monumentale textiel’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982). Haar kunst wordt geëxposeerd in vele kerken in Nederland. De kunstwerken vormen regelmatig een onderdeel van (bijzondere) diensten, kunstvespers en hoogtijdagen. Ze maakt daarnaast fotokaarten met gedichten en uitleg van de symboliek.

Zondagen

De expositie Ode aan de natuur in De Schakel is te bezichtigen op zondagen in de periode van 9 oktober tot en met 20 november tussen 14.00 en 16.00 uur. Op een ander moment is bezichtiging mogelijk op afspraak: Margreet van der Meij, [email protected], telefoon 06-52 17 22 90.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen