Lezing over de ‘Sinterklaasbrand’ bij Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen na de brand in 1906
Kasteel Wijchen na de brand in 1906
Foto: Museum Kasteel Wijchen

Naar aanleiding van de renovatie van Kasteel Wijchen verschijnt in november het boek Ons Kasteel. Het boek beschrijft de historie, verbouwingen en toekomst van het kasteel. Nicole Janssen is historicus en coauteur van het boek. Zij geeft binnenkort een lezing over de ‘Sinterklaasbrand’ in 1906.

De brand in de sinterklaasnacht van 1906 is rampzalig geweest voor het kasteel. Een groot gedeelte van het gebouw en het oorspronkelijke interieur gingen daarbij verloren. Het had niet veel gescheeld of het kasteel zou slechts een ruïne zijn gebleven.

Boek

In haar lezing vertelt Janssen hoe deze brand is ontstaan, wat de gevolgen zijn geweest en hoe het komt dat het kasteel er vandaag de dag nog is. Nicole Janssen schreef samen met Antal Giesbers het boek Wijchen Herdenkt De Tweede Wereldoorlog dat in 2019 verscheen. Binnenkort verschijnt van hun hand het boek Ons Kasteel, naar aanleiding van de in 2020 en 2021 uitgevoerde renovatie van Kasteel Wijchen.

Museumticket

De lezing over de sinterklaasbrand is op zondag 16 oktober in Kasteel Wijchen van 15.00 tot 15.30 uur. De lezing is toegankelijk op vertoon van een museumticket. Belangstellenden kunnen zich via de website van Kasteel Museum Wijchen aanmelden voor de lezing.

Maand van de Geschiedenis

De lezing wordt georganiseerd in het kader van De  Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen worden in deze maand honderden activiteiten door het hele land georganiseerd onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen