Bijeenkomst GGD, gemeenten en houders kinderopvang

Deelnemers aan de informatiebijeenkomst
Deelnemers aan de informatiebijeenkomst
Foto: Gemeente Wijchen

Houders van kinderopvang uit de gemeenten Wijchen, Druten en West Maas en Waal zijn afgelopen week bij elkaar geweest. De bijeenkomst was georganiseerd op initiatief en met medewerking van GGD Gelderland-Zuid.

De gemeente Wijchen gaat, net als de andere 2 gemeenten, over het toezicht op de kinderopvang. De GGD voert deze inspecties voor de gemeenten uit en inspecteert op locatie alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangen, peutergroepen en gastouders. Tijdens deze controles wordt gekeken of men voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen.

Inspecties

Gemeenten, GGD en houders van kinderopvang spreken elkaar regelmatig, maar vooral naar aanleiding van de inspecties. Dit gebeurt vooral schriftelijk of telefonisch. Om uitgebreider met elkaar te kunnen spreken en elkaar fysiek te ontmoeten, was deze informatieavond opgezet in cultureel centrum De Bogerd in Druten. Vrijwel alle houders waren aanwezig.

Personeelstekort

Tijdens de informatieavond hebben GGD, gemeenten en houders van kinderopvang onder andere gesproken over het personeelstekort in de kinderopvang en flexibel toezicht. Ook waren er presentaties over de rolverdeling van de GGD en gemeenten voor wat betreft de inspecties. Waarschijnlijk krijgt de bijeenkomst een vervolg.

Bijschrift foto: (v.l.n.r.) Marjolijn Ross/GGD Gelderland-Zuid, Rob Ribbink/Werkorganisatie Druten Wijchen, Inge Jansen/GGD Gelderland-Zuid, Marjorie Brion/gemeente West Maas en Waal, wethouder Rob Reuver/gemeente West Maas en Waal

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen