Maaswaal College doet mee aan beroepenfeest vmbo’ers

Foto: Regio Nijmegen On Stage

Het Maaswaal College in Wijchen is een van de acht scholen die meedoen aan het project ‘VMBO On Stage’. Hierbij kunnen de leerlingen kennismaken met diverse beroepen en branches. Zij kunnen in gesprek gaan met vakmensen en werkbezoeken afleggen.

Onder de naam regio Nijmegen On Stage wordt een duurzaam, persoonlijk en lokaal (beroeps)netwerk voor jongeren van het vmbo ontsloten. Hiervoor is de organisatie op zoek naar circa 250 beroepsbeoefenaren uit het bedrijfsleven, organisaties en instellingen.

Toekomstdromen

De beroepsbeoefenaren gaan bijna 1000 vmbo-leerlingen helpen bij hun toekomstdromen en beroepskeuzes. De leerlingen komen van het Maaswaal College in Wijchen, Het Rijks VMBO, Canisius College, Mondial College en Jorismavo in Nijmegen, Pax Christi College in Beneden-Leeuwen, en Montessori Groesbeek en Nijmegen. Dergelijke ‘beroepenfeesten’ worden sinds 2007 gehouden en inmiddels doen circa 20 regio’s in het land mee.

Beroepenfeest

Vmbo’ers vormen straks een groot deel van de beroepsbevolking. Daarom wil de organisatie ‘de rode loper voor hen uitrollen’ bij het On Stage Beroepenfeest. Daar gaan de leerlingen in gesprek met vakmensen en professionals over hun vak, beroep, de branche en de werkdag. Twee weken later gaan de jongeren op werkbezoek bij de ondernemers om te ervaren wat het werk inhoudt.

Stageplaatsen

Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven. De ervaring in andere On Stage regio’s leert volgens de organisatie dat veel jongeren in contact blijven via vakantiewerk, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Informatie

Het beroepenfeest wordt gehouden op dinsdag 21 maart 2023, de werkbezoeken vinden plaats op donderdag 6 april. Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of vrijwilliger, kan via de site.

Reacties

Cookieinstellingen